Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts geleefd worden - Sören Kierkegaard

Leef jij je leven zoals je dat graag wilt?

Ik loop graag een stukje met je mee op jouw weg om (opnieuw) richting te bepalen en je leven te (leren) leven zoals jij dat wilt.

Voorwaarts leven, weet je (nog) hoe dat is?

Heb je het gevoel dat je vastzit, een leven leeft dat niet (meer) bij je past, onrust voelt zonder duidelijke verklaring? Misschien een burn-out?

Ergens wil je nu misschien niet verder lezen….
Je bent een harde werker en loopt niet in zeven sloten tegelijk. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk, je gezin, je vrienden en er kan altijd nog wel iets bij. Je ziet snel wat anderen nodig hebben en waar werk blijft liggen. Voor jou geen probleem om dat op te pakken en een tandje bij te zetten. Toch merk je de laatste tijd dat je moe bent, dat het allemaal wat minder goed loopt en dat je misschien opgejaagd voelt . Je voelt je niet meer de energieke persoon die je eerder was.

Door te wandelen en stil te staan kijken we terug op jouw leven om te zien en te veranderen wat je tegenhoudt om je leven vanuit verbinding met jezelf voluit voorwaarts te leven.

Herken je dit:

 • Je loopt al een tijdje rond met een opgejaagd gevoel.
 • Je slaapt wat slechter en kunt je niet altijd even goed concentreren. Het gevoel is wat onbestemd en je geeft je vermoeidheid en de drukte op het werk de schuld.
 • Ergens wil je er wel met iemand over praten, maar je bent bang dat je je aanstelt. Het gaat wel weer over, zeg je tegen jezelf.
 • Je merkt dat je thuis een wat korter lontje hebt. Je weet dat je het anders wilt, dat het anders mag, je doet je best om het anders te doen en toch lukt het niet.
 • Je voelt je wat somber en vraagt je af of dit het nu is.
 • Je denkt/ weet dat je een burnout hebt of binnenkort gaat krijgen

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • volledig durft te vertrouwen op jezelf
 • herkent wat van jou is en wat van een ander
 • weet waar je vandaan komt en daar vrede mee hebt
 • je een diep vertrouwen ervaart bij alles wat er in je leven gebeurt en je vanuit een diep innerlijk weten voelt dat alles klopt
 • je volledig trouw bent aan jezelf waardoor alles wat je voelt, denkt, doet en zegt, helemaal past bij jou. Je zegt nooit meer een ‘ja’ als je een ‘nee’ voelt en doet nooit meer een concessie aan wat je voelt
 • je volledige verantwoordelijkheid neemt voor jouw geluk en je dromen waar gaat maken
 • Je keuzes maakt vanuit liefde voor jezelf.

Ik leer je met liefde om de verbinding met je intuïtie en met wie je bent zo krachtig te maken, dat je moeiteloos je keuzes maakt en voluit durft te leven - Mineke -

Ik werd (ook) stilgezet

In 2011 werd ik, Mineke, door een burnout stilgezet. Wat een afgang vond ik dat. Maar ik had geen keus. Mijn lijf was op en ik had geen idee hoe ik weer in beweging kon komen en verder moest. Wandelen, stil staan, naar binnen kijken, het hielp me om andere keuzes te maken en de beweging volgde. Achteraf ben ik meer dan dankbaar voor het stil gezet zijn. Het gaf me de mogelijkheid om te ontdekken wat echt belangrijk voor me was en is.

Aankijken wat er was had ik al veel vaker gedaan, maar door het leren luisteren naar mijn intuïtie en het systemisch leren kijken kwamen daar voor mij nieuwe dimensies bij. Hoofd, hart en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden net zoals we verbonden zijn met onze ouders en voorouders. Een horizontale en verticale lijn met onszelf in het midden, het is voor mij thuiskomen. Het proces van bewust worden over wat me drijft en waarom ik doe wat ik doe, bleek niet te stoppen en is inmiddels een manier van leven. Het me bewust worden van mijn achtergrond en onbewuste patronen heeft richting gegeven aan mijn toekomst. Alles mag er zijn. In de natuur voel ik als vanzelf de horizontale en verticale lijnen en ze helpen me steeds weer om in het midden van mijn leven te gaan staan. Dat gun ik iedereen.

In het eerste gesprek

maken we kennis en ontdekken we allebei of er een klik is.

Voor mij is het belangrijk dat we in alle vertrouwen met elkaar kunnen werken en daarvoor is verbinding ofwel ‘de klik’ nodig. Als de klik er is, bespreken we waar je aan wilt werken en plannen we drie sessies in. Mocht tijdens de 3e sessie blijken dat je langer ondersteuning wilt, dan plannen we de afspraken door. Een coaching sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.

Traject:
een combinatie van coaching in de natuur en systemische opstellingen

We gaan in beweging en stil staan

 • Om je hoofd wat rust te gunnen breng ik graag je voeten in beweging. Door te wandelen kun je je eigen tempo bepalen.
 • Om (opnieuw) te leren luisteren zet ik je stil. Het geluid van de stilte is magisch.
 • Om de weg vrij te maken om in het midden van je leven te gaan staan, maak ik gebruik van opstellingen, de natuur, mijn intuïtie, meditatie en systemisch kijken.

Aan het eind van de pagina vind je meer uitleg over opstellingen.

We werken samen aan je doelen. Na drie sessies:

 • Ben je je meer bewust van je gedachten
 • Heb je inzicht in wat je tegenhoudt om je mooiste leven te leven
 • Durf je te vertrouwen op jezelf
 • Heb je meer energie
 • Weet je hoe je je hoofd stil kunt zetten en verbinding kunt maken met je lijf

Er is veel mogelijk. Soms gebeuren er wonderen in 1 sessie, soms is daar meer voor nodig. Ik geloof dat wat er gebeuren mag, gebeurt. Wonderen zijn daar deel van.

In het stil worden, kun je beter horen.

Dit is wat anderen over mij zeggen:

In maart 2021 kwam ik via een voormalige collega in contact met Mineke. Voor mij was de wereld zwart op dat moment, ik zat met een burnout thuis en was mezelf volledig kwijtgeraakt. Ik wist dat er iets niet klopte, ik luisterde niet goed genoeg naar mezelf, ervaarde veel stress en spanningen. Het klopt niet als je ’s avonds om 19.00 uur je bed in kruipt en geen energie meer hebt om in je vrije tijd leuke dingen te doen. Na een weekje vakantie stond de eerste werkdag weer gepland. In de nacht ervoor werd ik ’s nachts compleet in paniek wakker, de koek was op, ik kon niet meer.
De eerste kennismaking met Mineke herinner ik me als de dag van gisteren. Wat was dat een verademing. In zo’n eerste ontmoeting is het even aftasten, voelt het goed, kan zij inderdaad iets voor mij betekenen. De klik was er al na 5 minuten en we besloten een traject in te zetten. In de maanden die volgden heb ik vele wandelingen met Mineke mogen maken, elke keer keek ik er weer naar uit. Uiteraard was het regelmatig confronterend, maar er was ook direct ruimte, ruimte om je te uiten, je gevoelens te delen. Mineke onthoudt alles, kent geen vooroordelen, legt verbanden die jezelf niet meer goed ziet, geeft je nieuwe inzichten en laat je daar mee oefenen. Ontspanning en spiritualiteit maken deel uit van de sessies en ik vond (en vind) dat nog steeds fantastisch. Gaandeweg kreeg ik weer grip op mezelf, was ik weer blij met mezelf en kon ik weer genieten van de kleine dingen om me heen. Ik vond mezelf weer terug.
Wat ik daarnaast ook weer terugvond was een andere baan waarin ik mezelf volledig kwijt kan, die recht doet aan mijn kwaliteiten en waar ik iedere dag van geniet. Ik ga nu fluitend naar mijn werk, kom fluitend weer thuis en heb, bij wijze van spreken, dan ook nog energie om het gras te maaien.
Aan eenieder die zich in mijn verhaal herkent zou ik zeggen: onderneem actie, investeer in jezelf. Ik ben Mineke eeuwig dankbaar.
Harry Koning

Nadat ik gegoogled had op: verbinding-nieuwe stap- Oldambt kwam op de website van Sparkling Moments. Nadat we een afspraak hadden gemaakt voor een intake-wandeling in een natuurgebied, merkte ik dat ik ” verbinding” had met Mineke, direct! Ik stond op dat moment “on-hold”. Ik had mijn baan opgezegd voor een (achteraf verkeerde) switch en er waren in de jaren ervoor veel dingen gebeurd waar ik geen invloed op had gehad. Ik werd er onzeker van, merkte ik. Mijn wilskracht en doorzettingsvermogen had me een eind gebracht, maar waar wilde ik nu naar toe? en kon ik nog wel vertrouwen op mijn eigen intuïtie?
Doordat Mineke aan mij de juiste vragen wist te stellen, waarop ik gewoon mijn eigen antwoorden (klaar) had, kwamen we uit bij onafgemaakte levensvragen of een “soort knopen in de ziel”. Deze knopen heeft ze op een spirituele manier opgelost. Ik heb zomaar geschreeuwd in dat natuurgebied, met takken geslagen en we hebben een intiem ritueel gedaan over loslaten van oud-zeer. In een oefening waarbij ik in liefde mocht loslaten ontstond een inzicht visueel: die ik ieder toewens die knopen in zijn leven heeft), onafgemaakte zaken die niet meer op te lossen zijn. Ik kreeg een visioen, waarbij degene die ik los wilde laten, mij allang los had gelaten. Het was goed zo. Wat een cadeau!
Naderhand zijn we aan de slag gegaan met het zoeken naar de juiste weg voor een nieuwe carrière. Het werd mijn oude carrière, ik werd gewoon weer aangenomen door mijn oude werkgever en mocht werken in het gebied waar ik zoveel van hou. Nu kom ik dagelijks langs het natuurgebied waar de herinneringen liggen die ik hierboven beschrijf. Nog vaak denk ik terug aan Mineke, die me zoveel kracht, inzicht, mildheid en liefde gaf. Ik kan het iedereen aanraden.
Lopen, praten, slaan, schreeuwen, vuur maken, inzicht krijgen, brieven verbranden en nog veel meer. Mineke , ga door met je GAVE, met hoofdletters!
DANK! Grean Wilts

Praktische informatie:

De investering in jezelf bedraagt:

Kennismakingsgesprek (30 minuten): gratis

Traject van 3 coachingssessies: € 488 (incl btw)

Losse coaching sessie: € 165 (incl btw)

 • We wandelen in de omgeving van Winschoten en dat kan in overleg ook elders
 • De natuur is belangrijk
 • Ik werk intuïtief en systemisch met opstellingen
 • Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur
 • Bij slecht weer gaan we naar binnen

Voel je een 'ja'?

Ben je geïnteresseerd en wil je graag kennismaken, vul dan hieronder je gegevens in.

Veel gestelde vragen:

Wanneer is de coaching voor mij geschikt?

Coaching in welke vorm dan ook is geschikt als je dingen wilt veranderen in je leven.

Wat kost het?

Het kennismakingsgesprek is gratis. Het traject van 3 sessies kost € 488. Een losse sessie kost € 165.

Hoelang duurt het?

Een coachingssessie duurt gemiddeld 1,5 uur.

Wat zijn opstellingen?

Een opstelling is een visuele weergave van een situatie waarbij onbewuste patronen zichtbaar gemaakt worden.

Waarom zou ik voor jou kiezen?

Ik geloof dat we nooit toevallig mensen in ons leven tegenkomen. In het kennismakingsgesprek zullen we beiden ervaren of er wederzijds een klik is. Als die er is, kunnen we een traject beginnen.

Wat is intuïtief?

Voor mij is intuïtief met twee voeten op de aarde en mijn lijf als raadgever. Het is mijn innerlijk kompas. Het kompas dat iedereen in zich heeft.

Een korte uitleg over opstellingen

Opstellingen zijn een eenvoudige en doeltreffende manier om onbewuste patronen zichtbaar te maken en te veranderen. De Duitse filosoof en therapeut Bert Hellinger ontdekte door het vele werken met gezinnen een methode om verborgen dynamieken zichtbaar te maken. Hij noemde dat een opstelling of een constellatie van het systeem, waarbij het gezin het systeem was.

In familie opstellingen wordt met representanten voor leden van het familiesysteem gewerkt. In een persoonlijke opstelling wordt gewerkt met poppetjes, attributen en/of de natuur.

Op een dag ben je geboren
UIt samengaan ontstaan
Uit een lange rij van mensen
Die nog diep in jou bestaan
Met hun angsten en verlangens
Met al hun liefde en hun pijn
Daar ver in het verleden
Ligt de bron van wie wij zijn
- Stef Bos -

Contact

Voor vragen stuur je een bericht of bel me.

Not readable? Change text. captcha txt