Als je weet waar je vandaan komt, kun je overal naar toe
- Henny Vrienten -

Diepgaande inzichten

Identificeer en overwin persoonlijke blokkades en patronen.

Versterking van relaties

Bouw een sterkere band met jezelf en belangrijke vrouwelijke figuren in jouw leven.

Empatisch gezelschap

Vorm verbindingen met vrouwen die vergelijkbare processen doormaken

Opstellingenweekend thema ‘vrouwenlijn’

Datum: 28 en 29 september 2024

Plaats: de Borghoeve te Groningen

Kosten: € 288,-

Een weekend voor jezelf!

Een transformerend weekend inclusief overnachting met 7 andere vrouwen waarin je allemaal je eigen vrouwenlijn gaat opstellen. Een weekend vol verbinding, inzichten, heling en plezier. Naast het opstellen is er voldoende ruimte voor ontspanning en landen in jezelf. We overnachten op een fijne locatie net buiten Groningen.

Je moeder staat voor het leven

Je hebt circa negen maanden in de buik van je moeder gezeten. Zij is de eerste met wie je je hebt verbonden en degene die  jou het leven heeft gegeven. Je moeder staat voor het leven.

Er valt veel te zeggen over moeders en voor de een zal dat positiever zijn dan voor de ander. We hebben allemaal een moeder en de relatie met je moeder bepaalt veel in je leven. Je relaties met anderen zijn daar het beste voorbeeld van. Zelfs als je je biologische moeder niet kent, geen contact (meer) hebt met je moeder en/of ze niet meer leeft, je moeder heeft een grote invloed op jouw leven. En niet alleen je moeder, ook je oma en overgrootmoeder en de moeders ervoor. Al de moeders voor jou, jouw vrouwenlijn.

80% van je overtuigingen, angsten en belemmeringen komen uit je vrouwenlijn. In een opstelling van de vrouwenlijn krijgen de moeders een stem en kun je patronen die van generatie op generatie zijn doorgegeven (door-)zien en doorbreken.

Alle reden om de tijd te nemen om daarnaar te kijken.

Ze vroegen wie jij was
En ik zei kijk maar naar mij
Zij is de bron van alles wat ik ben
– Stef Bos -

Daarom organiseer ik een opstellingenweekend

met als thema ‘vrouwenlijn’.

Samen met 7 andere vrouwen ga je je eigen vrouwenlijn opstellen en sta je in de opstelling van de vrouwenlijn van de andere vrouwen. In de opstelling worden onbewuste patronen zichtbaar.

Patronen die je mogelijk al herkend hebt bij je moeder en/of oma of misschien bij je eigen dochter(s).

Opstellingen zouden wat mij betreft onderdeel mogen zijn van de opvoeding, van opleidingen, van alles wat we leren en ik ben dankbaar dat opstellingen steeds meer bekend worden.

Dit weekend laat je zien waar je vandaan komt en zorgt daardoor dat je thuis komt bij jezelf.

Alleen voor vrouwen

Daar waar vrouwen samenkomen en zich met elkaar verbinden ontstaat magie. Een groep komt nooit toevallig bij elkaar en ik vertrouw er altijd op dat de juiste vrouwen elkaar zullen ontmoeten. Voor mij is veiligheid mijn uitgangspunt.

Mogelijk heb je een thema of iets anders waar je van merkt dat het je belemmert en wat je terugziet bij je kinderen en/of je moeder of grootmoeder. We krijgen van onze moeder niet alleen haar genen, maar ook haar (en van de moeders voor haar) overtuigingen, ervaringen en patronen mee.

In een opstelling van de vrouwen uit jouw voorouderlijn zullen de moeders een stem krijgen. Soms ontdek je waar een patroon vandaan komt, soms is het zien ervan voldoende. Wat zichtbaar mag worden uit jouw geschiedenis zal zichtbaar worden.

Alle aanwezige vrouwen stellen hun eigen vrouwenlijn op en iedereen zal in de vrouwenlijn van de andere deelneemsters opgesteld staan. Praktisch betekent dat 8 opstellingen en dat vraagt naast het opstellen ook om iets anders.

Eten en drinken zijn belangrijk bij energetisch werk en aarden ook. We gaan daarom naast het opstellen met elkaar koken, mediteren, dansen, tekenen, dat waar behoefte aan is en helpt om in je lijf te landen.

Mocht blijken dat na het weekend meer begeleiding of inzicht nodig is, dan bespreken we de mogelijkheden achteraf.

Na de opstelling:

  • heb je inzicht in waar iets vandaan komt
  • kun je voelen dat jij de dochter van je moeder bent (en wat dat betekent)
  • heb je handvaten voor verandering
  • zul je tijdens en/of erna ervaren dat er iets veranderd is waardoor je verder kunt

Ik heet Mineke Spoelman

en begeleid het opstellingenweekend.

Opstellingen zijn een geweldig instrument in het brengen van inzicht en ik vind elke opstelling magisch. Juist omdat de uitkomst nooit te voorspellen is. De geschiedenis van mijn moeder(s) was niet de gemakkelijkste en het opstellen van al die bijzondere vrouwen heeft me veel gebracht. Dat geef ik graag door.

Ik hou van het verbinden van en met mensen, van doorzien en zichtbaar maken, van alles mag er zijn en er is altijd een goed moment. Mijn doel is jou een veilige bedding te bieden waarin jij gezien en gehoord wordt en helemaal mag zijn zoals je bent.

Het is elke keer weer heel bijzonder, of je nu representant bent of vraagsteller. Mineke weet een fijne sfeer te creëren, haar rust en empathie zijn duidelijk voelbaar. Het heeft hele mooie inzichten opgeleverd, ik kan het iedereen aanraden! Chantal

Wat is het opstellingenweekend Vrouwenlijn?

Het opstellingenweekend Vrouwenlijn is een intensieve transformerende workshop gericht op de vrouwenlijn binnen families, waarbij familieopstellingen worden gebruikt om verborgen patronen zichtbaar te maken en verstoorde relaties te helen. Door je plaats binnen je vrouwenlijn te verkennen kun je onbewuste blokkades identificeren die je persoonlijke groei belemmeren.

Voor wie is het weekend bedoeld?

Het opstellingenweekend Vrouwenlijn richt zich op vrouwen die meer willen weten over zichzelf en de impact van hun moeder, grootmoeder(s) en andere vrouwelijke voorouders. Het staat open voor elke vrouw die zelfreflectie wil toepassen en emotionele verdieping zoekt, of je nu specifieke vragen hebt over familierelaties of algemene thema’s wilt verkennen zoals vrouwelijkheid, kracht of kwetsbaarheid.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het weekend stelt iedereen haar vrouwenlijn op. Je krijgt de kans om actief aan jouw eigen opstelling te werken en getuige te zijn van anderen – beide even waardevol voor inzichten. De setting is intiem en respectvol met volledig verzorgde maaltijden die lichaam en geest ondersteunen. Naast groepssessies is er ruimte voor individuele reflectie en ontspanning in de natuurlijke omgeving van het retreat.

Voordelen

Diepgaand inzicht in persoonlijke blokkades en patronen; versterking van relaties met belangrijke vrouwelijke figuren; empathische band met andere vrouwen in vergelijkbare processen; moment van rust uit het dagelijkse leven.

Mogelijke onderwerpen

Hoe jij diep vanbinnen tegen het leven aankijkt, heeft veel te maken met de innerlijke plek die je je moeder geeft.

Thema’s kunnen zijn:

  • je afgewezen voelen (door het leven)
  • het ervaren van onrust
  • het gevoel dat het leven zwaar is
  • lastige relaties
  • moeilijk kunnen verbinden aan een partner
  • je niet prettig voelen in een groep

Het aannemen van je moeder en van de moeders voor haar zorgt voor een andere kijk op jezelf en op je leven.

Hoe jij je tot het leven verhoudt, is identiek aan hoe jij jezelf met je moeder hebt verbonden
- Els van Steijn -

Ervaringen van anderen

Meerdere malen mocht ik deelnemen aan opstellingen die geleid werden door Mineke. Daarbij was ik zowel vraagsteller als representant. Mineke heeft een mooie, integere manier van werken. Liefdevol, met respect voor het systeem, vertrouwend op haar gevoel en op hetgeen het systeem wil laten zien. Ze weet een veilige omgeving te creëren, benoemt de juiste dingen en licht die zaken uit, die jou als vraagsteller verder helpen. Bij Mineke ben je in meer dan goede handen. 

Jacqueline

Je bent een vrouw met een rustige energie, je straalt rust, veiligheid en vertrouwen uit. Je bent zeer deskundig in wat je doet en voelt goed aan wat de ander nodig heeft. Je bent eerlijk, oprecht en zonder oordeel naar mensen. Je zorg voor anderen komt voort uit de liefde voor je medemens, helemaal vanuit je hart. 

Liesbeth

Toen ik me opgaf voor de opstelling, vond ik het kei-spannend, zeker toen ik vragensteller werd. De emoties waren onverwacht heftig. Het was een mooie dag. Heel bijzonder om de opstelling mee te maken. Van mezelf, maar ook om deel uit te maken van het leven van de andere vragenstellers.

Mineke is een prachtig mens, die professioneel is en met veel gevoel de sessies leidt.

Marja

Opstellingenweekend Vrouwenlijn

Locatie

De Borghoeve in Groningen

Tijd

28 september 2024 10.00 uur - 29 september 2024 16.00 uur

Kosten

€ 288 incl. eten, drinken, overnachten, verbinding, groei, liefde, btw

Aantal

8 prachtige moedige vrouwen inclusief jijzelf

Vanaf half 10 kun je binnenlopen bij de Borghoeve. De koffie en thee staan klaar.

We starten om 10 uur met een kort kennismakingsrondje. Gedurende de dagen zal iedereen elkaar vanzelf beter leren kennen. Na een geleide meditatie beginnen we met de eerste opstelling. De eerste dag zijn er vier opstellingen. Na het diner is er een avondprogramma waarin ontspanning en landen in jezelf centraal staan.

We gaan ’s avonds met elkaar naar de overnachtingsplek. Het is een kleinschalige fijne plek net buiten Groningen. De kamers zijn voorzien van alle gemakken met grote bedden en een heerlijk ontbijt. Je deelt de kamer met een andere deelneemster. Dat voelt vaak vantevoren wat spannend, maar tegen de tijd dat we daar zijn is het dat vrijwel nooit meer.

Zondag vertrekken we na het ontbijt weer naar de Borghoeve voor het vervolg van het programma. Rond 4 uur sluiten we samen het weekend af.

Veel gestelde vragen

Voor wie is dit weekend geschikt?

Het vrouwenlijn-weekend is geschikt voor alle vrouwen die meer willen weten over zichzelf en hun moeders, die patronen willen doorbreken en die echt durven kiezen voor een leuker leven.

Kun je een vraag inbrengen? 

Je kunt zeker een vraag stellen, zolang de vraag over jou gaat. Het is fijn als je zelf al een link ziet met je moeder, maar dat hoeft niet.

Moet je je vraag al weten als je komt?

Nee, dat hoeft niet. De opstelling begint met het samen bespreken van je vraag. Het onderwerp of de richting is wel handig om te weten. Het formuleren doen we samen.
Als je het wel weet, is dat natuurlijk helemaal goed.

Wat gebeurt er in een vrouwenlijn opstelling?

In een vrouwenlijn opstelling worden de aanwezige vrouwen opgesteld als representant van jouw moeder en haar moeder en de moeders daarvoor tot zeven generaties terug. De representanten voelen en weten dingen van degene waarvoor ze staan.

Wat heeft het voor nut om deel te nemen als representant?

Het zijn van representant is een waardevolle bijdrage aan de opstelling van iemand anders. Jouw ‘rol’ in de opstelling is nooit toevallig en geeft je zelf vaak veel inzichten. Je ervaart direct de magie van opstellingen, je leert over de dynamieken in een systeem en je leert jezelf beter kennen.

Hoe ziet het weekend eruit?

Vanaf half 10 kun je binnenkomen en we starten om 10 uur. We beginnen met een korte kennismaking. Na een korte meditatie beginnen we met de eerste opstelling. Gedurende de eerste dag zijn er vier opstellingen. Na het diner is er een avondprogramma waarin ontspanning en landen in jezelf centraal staan. We gaan daarna met elkaar naar de overnachtingsplek. Je slaapt op een gedeelde slaapkamer met aparte bedden. We ontbijten daar en gaan dan terug naar de Borghoeve. Daar zullen we rond 10 uur starten met de andere vier opstellingen en rond 4 uur afronden.

Waarom zou ik bij jou deze dag volgen?

Het is geen toeval dat we elkaar tegen komen. Je kiest voor mij als je een klik voelt. Ik ben een mensenmens en begeleid zakelijke en persoonlijke processen op mijn eigen wijze. Veiligheid en geborgenheid zijn voor mij heel belangrijk. Methodes zijn mooi, maar mijn waarneming en intuïtie zijn leidend.

Waarom is het een heel weekend inclusief overnachting?

Mijn ervaring is dat er gedurende de dag een prachtige groep ontstaat en de energie die dat geeft, geeft iets heel bijzonders aan de opstellingen en aan jezelf. Naar je moederlijn kijken kan heel intens zijn. De veiligheid van de groep draagt je. Je mag echt even helemaal bezig zijn met jezelf en goed voor je laten zorgen.

Zijn 8 opstellingen niet te veel?

Het is heel bijzonder om een vrouwenlijnopstelling te ervaren, zowel als het die van jou is als van de andere vrouwen. Ik heb er bewust voor gekozen om alle vrouwen die deelnemen aan het weekend, hun vrouwenlijn op laten te stellen. De opstellingen zullen bij iedereen anders zijn en tegelijk zijn er universele thema’s en patronen die doorbroken zullen worden. De herkenning en verbinding zorgen ervoor dat het proces in jou op een goede manier versneld wordt.

Op een dag ben je geboren
Uit samengaan ontstaan
Uit een lange rij van mensen
Die nog diep in jou bestaan
Met hun angsten en verlangens
Met al hun liefde en hun pijn
Daar ver in het verleden
Ligt de bron van wie wij zijn
-Stef Bos-

Nog wat meer uitleg over opstellingen

De Duitse filosoof en therapeut Bert Hellinger ontdekte door het vele werken met gezinnen een methode om verborgen dynamieken zichtbaar te maken. Hij noemde dat een opstelling of een constellatie van het systeem, waarbij het gezin het systeem was.

Iedereen maakt ingrijpende gebeurtenissen mee. Dit heeft impact op het hele systeem.

Soms is er van alles voelbaar, maar kan je er je vinger niet op leggen of geen woorden voor bedenken. Vaak is het zo dat de bron van een probleem niet alleen bij jezelf ligt, maar dat het kan worden teruggeleid naar gebeurtenissen in het gezin of in de familie. Soms herhaalt een patroon zich al generaties lang. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw moeder vroeger altijd voor iedereen zorgde, en dat zij zichzelf voorbij liep. Het kan zijn dat jij dit van haar hebt overgenomen, maar zij heeft het wellicht ook weer overgenomen van haar moeder.

Doordat je met een opstelling de onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar maakt, zie je wat het is wat jouw systeem bepaalt.

In familie opstellingen wordt met representanten voor leden van het familiesysteem gewerkt. In een persoonlijke opstelling wordt gewerkt met poppetjes, attributen en/of de natuur.

Welkom in de wereld
Welkom in de tijd
Wees welkom in ons midden
Welkom in ons huis
-Stef Bos-

Contact

Voor vragen stuur je een bericht of bel me.

Not readable? Change text. captcha txt