Werk en leef bewust: herstel van balans voor drukbezette mensen

Zoek op internet naar ‘eBook balans’ en je krijgt voldoende hits. Er zijn er al genoeg, zul je denken. En dat ben ik helemaal met je eens. Dit Ebook is net even anders omdat ik je graag kennis wil laten maken met kijken naar het grotere plaatje, ofwel systemisch kijken, en hoe dat grotere plaatje jou beïnvloedt. Of misschien is je dat al bekend en wil je er nog iets meer over weten.

Dit ebook gaat verder dan standaard adviezen voor werk-privé balans. We onderzoeken de verborgen dynamiek van familiesystemen en hoe deze patronen onbewust je keuzes, gedrag en prioriteiten kunnen beïnvloeden, zowel op het werk als thuis.

Voor wie is dit eBook:

Dit ebook is voor iedereen die worstelt met het vinden van balans tussen werk en privé, en die geïnteresseerd is in het begrijpen van de invloed van het familiesysteem op onze keuzes en gedragingen.

Of je nu een drukke professional bent, een ondernemer, een ouder of gewoon iemand die verlangt naar een betere balans, dit ebook biedt waardevolle inzichten en concrete stappen om positieve veranderingen te realiseren.

Tenslotte is alles met elkaar verbonden en ben jij in jouw leven de schakel.

Mogelijk herken je dit:

  • Je bent (bijna) altijd druk met je werk en je hebt vaak moeite om tijd vrij te maken voor leuke dingen.
  • Je bent ook naast je werk druk en tijd voor jezelf schiet er vaak bij in.
  • Je stapt geregeld moe in bed en als het tegen zit sta je ook weer moe op.

Werk en privé zijn verbonden met jou en het één beïnvloedt het ander. Natuurlijk weet je dat. Hard werken zit niet alleen in jouw genen, maar is ook iets wat je terug ziet in je familie. Je had je nog zo voorgenomen het anders te doen en eigenlijk wil je er wel vanaf, maar je hebt geen idee hoe.

Helaas is er geen quick-fix om dat direct te veranderen èn dat ook zo te houden. Patronen zijn hardnekkiger dan we zelf denken. En dan moet je ze ook nog herkennen om ze te kunnen doorbreken.

Maar alles begint met een eerste stap en die kun je nu zetten.

Wat kun je verwachten:

  1. Familiesysteem Verkenning: Leer hoe patronen, overtuigingen en rollen binnen je familiesysteem van invloed zijn op je werk-privé balans. Ontdek hoe je deze inzichten kunt gebruiken om gezonde grenzen te stellen en betere keuzes te maken.
  2. Balans Strategieën: Ontdek praktische strategieën en tools om je tijd, energie en aandacht beter te managen. Leer hoe je prioriteiten kunt stellen die in lijn zijn met je eigen behoeften en waarden, zonder jezelf te verliezen in de drukte van het leven.
  3. Persoonlijke Reflectie: Ga aan de slag met reflectieve oefeningen die je helpen om je eigen familiesysteem te onderzoeken en te begrijpen hoe het je balans beïnvloedt. Ontdek hoe je oude patronen kunt doorbreken en nieuwe, gezondere gewoontes kunt ontwikkelen.
  4. Verbinding en Groei: Leer hoe het begrip van je familiesysteem je kan helpen om diepere verbindingen te leggen in je persoonlijke en professionele relaties. Ontdek hoe je kunt groeien en evolueren door bewuste keuzes te maken gebaseerd op zelfkennis en inzicht.

Ik heet Mineke Spoelman

Ik hou van het verbinden van en met mensen, van doorzien en zichtbaar maken, van alles mag er zijn en er is altijd een goed moment. Mijn doel is jou een veilige bedding te bieden waarin jij gezien en gehoord wordt en helemaal mag zijn zoals je bent.

Ik loop graag een stukje met mensen mee als wandelcoach of zet ze stil in een opstelling.

We komen allemaal ergens vandaan en dat bepaalt onze toekomst. Het verleden kun je niet veranderen, maar je kunt wel de invloed ervan op je leven veranderen en daarmee je toekomst.

De golven zijn de dagen
De dagen van het jaar
En het lijkt of zij vertellen
Hoe het ons vergaat
Maar de onderstroom
Die niemand ziet
Bepaalt de richting
Op elk gebied
– Stef Bos -

Contact

Voor vragen stuur je een bericht of bel me.

Not readable? Change text. captcha txt