Anderen over mij

De opstellingsdag heeft er echt voor gezorgd dat ik iets heb kunnen loslaten. Ik was bij de dag als vraagsteller. Ik kwam iets tegen in mijn leven wat een steeds prominentere rol ging spelen en ik vroeg me af waar dat vandaan kon, en vooral ook wat ik ermee kon. Tijdens de dag zelf zag ik duidelijk hoe het vanuit mijn systeem kwam. Het kwam uit de lijn van mijn moeder. Wat een verademing! Het lag dus niet alleen bij mij. Het is heel bijzonder om te zien hoe je je familieleden in de representanten herkent. Zo zei de representant die stond als mijn moeder woorden die ik ook van haar terug herken in het dagelijks leven. Dat maakt het ook bijzonder om representant te zijn, want dat was ik ook die dag, tijdens de andere opstellingen. Mooi om te zien dat daarin ook mijn eigen thema’s terug te herkennen waren. Mineke begeleidt de dag op een liefdevolle manier. Ze werkt intuïtief en vanuit zachtheid. Ik voel me veilig bij haar. Na de dag voelde ik me letterlijk lichter. Het thema dat we hebben uitgewerkt lijkt nu, een paar weken later, bijna niet meer te bestaan in mijn dagelijks leven. Heel apart! Ik voel me minder geïrriteerd, minder schuldig naar anderen en vrolijker. Ik weet zeker dat dit door de opstelling komt. Een aanrader om naar de opstellingsdag te komen. Ik zou het zeker weer doen! – Ilaria

Ik heb een prachtige dag gehad. Het was heel bijzonder om mee te maken.Ik heb veel inzichten gekregen en vond het ontzettend fijn dat jij ons zo liefdevol begeleidde. Bedankt daarvoor – Ciska

Nadat ik gegoogled had op: verbinding-nieuwe stap- Oldambt kwam op de website van Sparkling Moments. Nadat we een afspraak hadden gemaakt voor een intake-wandeling in een natuurgebied, merkte ik dat ik ” verbinding” had met Mineke, direct!

Ik stond op dat moment “on-hold”. Ik had mijn baan opgezegd voor een (achteraf verkeerde) switch en er waren in de jaren ervoor veel dingen gebeurd waar ik geen invloed op had gehad. Ik werd er onzeker van, merkte ik. Mijn wilskracht en doorzettingsvermogen had me een eind gebracht, maar waar wilde ik nu naar toe? en kon ik nog wel vertrouwen op mijn eigen intuïtie? Doordat Mineke aan mij de juiste vragen wist te stellen, waarop ik gewoon mijn eigen antwoorden (klaar) had, kwamen we uit bij onafgemaakte levensvragen of een “soort knopen in de ziel”. Deze knopen heeft ze op een spirituele manier opgelost. Ik heb zomaar geschreeuwd in dat natuurgebied, met takken geslagen en we hebben een intiem ritueel gedaan over loslaten van oud-zeer. In een oefening waarbij ik in liefde mocht loslaten ontstond een inzicht visueel: die ik ieder toewens die knopen in zijn leven heeft), onafgemaakte zaken die niet meer op te lossen zijn. Ik kreeg een visioen, waarbij degene die ik los wilde laten, mij allang los had gelaten. Het was goed zo. Wat een cadeau! Naderhand zijn we aan de slag gegaan met het zoeken naar de juiste weg voor een nieuwe carrière. Het werd mijn oude carrière, ik werd gewoon weer aangenomen door mijn oude werkgever en mocht werken in het gebied waar ik zoveel van hou. Nu kom ik dagelijks langs het natuurgebied waar de herinneringen liggen die ik hierboven beschrijf. Nog vaak denk ik terug aan Mineke, die me zoveel kracht, inzicht, mildheid en liefde gaf. Ik kan het iedereen aanraden.  Lopen, praten, slaan, schreeuwen, vuur maken, inzicht krijgen, brieven verbranden en nog veel meer. Mineke , ga door met je GAVE, met hoofdletters! DANK! – Grean Wilts

Laat nooit wat anderen van je denken, je weerhouden om jezelf te zijn.

Begin september deelgenomen aan de familieopstellingendag bij Mineke. Het is elke keer weer heel bijzonder, of je nu representant bent of vraagsteller. Mineke weet een fijne sfeer te creëren, haar rust en empathie zijn duidelijk voelbaar. Het heeft hele mooie inzichten opgeleverd, ik kan het iedereen aanraden! – Chantal

Meerdere malen mocht ik deelnemen aan opstellingen die geleid werden door Mineke. Daarbij was ik zowel vraagsteller als representant. Mineke heeft een mooie, integere manier van werken. Liefdevol, met respect voor het systeem, vertrouwend op haar gevoel en op hetgeen het systeem wil laten zien. Ze weet een veilige omgeving te creëren, benoemt de juiste dingen en licht die zaken uit, die jou als vraagsteller verder helpen. Bij Mineke ben je in meer dan goede handen. – Jacqueline

Bij Mineke heb ik een individuele opstelling gedaan omdat ik ergens maar niet verder kwam. Er zat dus een blokkade maar waar? En wat was dat dan?
Mineke hoorde mijn vraag rustig en respectvol aan en stelde een aantal vragen ter verdieping. Daarna zette ik met hulp van de materialen die Mineke klaar had staan mijn opstelling neer. Mijn omgeving. Mijn blokkade en een aantal belangrijke factoren. Het werd al inzichtelijk wat de blokkade was en tijdens de opstelling kwam er beweging. Mineke begeleidt op een fijne, liefdevolle en respectvolle manier waardoor ik het vertrouwen had om een laag dieper te gaan. Een paar weken na de opstelling kon ik wèl stappen zetten waardoor ik nu een andere baan heb! – Grietje

In maart 2021 kwam ik via een voormalige collega in contact met Mineke. Voor mij was de wereld zwart op dat moment, ik zat met een burnout thuis en was mezelf volledig kwijtgeraakt. Ik wist dat er iets niet klopte, ik luisterde niet goed genoeg naar mezelf, ervaarde veel stress en spanningen. Het klopt niet als je ’s avonds om 19.00 uur je bed in kruipt en geen energie meer hebt om in je vrije tijd leuke dingen te doen. Na een weekje vakantie stond de eerste werkdag weer gepland. In de nacht ervoor werd ik ’s nachts compleet in paniek wakker, de koek was op, ik kon niet meer.
De eerste kennismaking met Mineke herinner ik me als de dag van gisteren. Wat was dat een verademing. In zo’n eerste ontmoeting is het even aftasten, voelt het goed, kan zij inderdaad iets voor mij betekenen. De klik was er al na 5 minuten en we besloten een traject in te zetten. In de maanden die volgden heb ik vele wandelingen met Mineke mogen maken, elke keer keek ik er weer naar uit. Uiteraard was het regelmatig confronterend, maar er was ook direct ruimte, ruimte om je te uiten, je gevoelens te delen. Mineke onthoudt alles, kent geen vooroordelen, legt verbanden die jezelf niet meer goed ziet, geeft je nieuwe inzichten en laat je daar mee oefenen. Ontspanning en spiritualiteit maken deel uit van de sessies en ik vond (en vind) dat nog steeds fantastisch. Gaandeweg kreeg ik weer grip op mezelf, was ik weer blij met mezelf en kon ik weer genieten van de kleine dingen om me heen. Ik vond mezelf weer terug.
Wat ik daarnaast ook weer terugvond was een andere baan waarin ik mezelf volledig kwijt kan, die recht doet aan mijn kwaliteiten en waar ik iedere dag van geniet. Ik ga nu fluitend naar mijn werk, kom fluitend weer thuis en heb, bij wijze van spreken, dan ook nog energie om het gras te maaien.
Aan eenieder die zich in mijn verhaal herkent zou ik zeggen: onderneem actie, investeer in jezelf. Ik ben Mineke eeuwig dankbaar. – Harry Koning

Een aantal jaar geleden, vers gescheiden, wist ik niet wat ik met mezelf en mijn leven aan moest. Er was in het verleden zoveel gebeurd waar ik maar aan voorbij was gegaan. Dat brak me nu op. Op zoek naar een weg om er mee om te gaan kwam Mineke op mijn pad. Mineke heeft me geholpen om naar het kind in me te luisteren en haar troosten, trauma aan te gaan en te luisteren naar mezelf. Naar wat ik voel en wil, wie ik ben, wat mijn passies zijn en waar mijn valkuilen liggen. Ze bracht me naar mijn kern. Ze leerde me te mogen voelen, alles mag er zijn.

We zijn inmiddels een paar jaar verder en ik had van te voren niet kunnen bedenken dat het effect van het traject zo groot zou zijn. Van zeer gespannen, onzekere vrouw met heel veel angsten ben ik nu een vrouw die sterk staat, duidelijk grenzen aangeeft en doet waar ze gelukkig van wordt. Een heleboel angsten zijn weg, degene die er nog wel zijn kan ik omarmen en aangaan. Ze houden me nooit tegen te doen wat ik wil.

De sessies met Mineke waren een voor een bijzonder en ik denk er aan terug als een bijzonder waardevolle periode. – Caroline

Ben jezelf., er zijn al genoeg anderen.

Mineke is erg sterk mensgericht. Rustig en discreet zijn woorden die mij te binnen schieten.

Als deelnemer aan een teambuildingssessie heb ik Mineke meerdere dagdelen meegemaakt als cursusleidster voor de transitie van een management gestuurde afdeling naar zelfsturing waarbij met name de onderlinge samenwerking en communicatie het “andere verhaal” moest worden. Zelfs als de weg naar het doel voor ons niet helder was, wist zij hier steeds de juiste richting te geven. Als opdrachtgever kun je met haar alleen maar content zijn.

Jan B. –Mediahuis Noord groep

Ik vond bij jou gelijk een luisterend oor en iemand die heel erg lief en aardig is voor iedereen. Dit gevoel had ik niet alleen toen ik je net kende, maar is gedurende het hele traject ook zo gebleven. Ik ben iemand die altijd alles wil en het maximale overal uit wil halen. Rust staat hierbij op een lage plek. Door de gesprekken met Mineke ben ik tot mezelf gekomen, waardoor ik de gesprekken als rustmoment en als uitlaatklep heb ervaren. Er is geen goed of fout, twijfel niet aan jezelf. Mineke laat je zijn wie je bent en zorgt dat je jezelf waardeert.
Mijn gevoel bij Mineke is: je bent wie je bent, en dat is juist wat ik enorm waardeer. Ik zal Mineke altijd aanraden. Of je nou zit met een relationeel probleem, of niet lekker in je vel zit, of je zit niet lekker in je werk, Mineke weet overal raad mee en luistert naar je. Ook kijkt ze verder dan alleen jouw probleem aan te horen. Ze zal kijken of het een dieperliggend iets is en dit uiteraard bespreken. Voor iedereen, onthou: er is geen goed of fout. – Bart

Je bent een vrouw met een rustige energie, je straalt rust, veiligheid en vertrouwen uit. Je bent zeer deskundig in wat je doet en voelt goed aan wat de ander nodig heeft. Je bent eerlijk, oprecht en zonder oordeel naar mensen. Je zorg voor anderen komt voort uit de liefde voor je medemens, helemaal vanuit je hart. – Liesbeth

Voor mij heeft waarom ik iemand bijzonder, lief, gepassioneerd, eerlijk, trouw en ….. vind, alles met gevoel te maken. Woorden zouden denk ik afbreuk doen aan mijn gevoel. – Yvonne

Zij is ontzettend taai, buigt mee in de stormen die over haar gaan, maar breekt niet en komt later weer overeind. Ik heb altijd grote bewondering gehad voor haar kijk op de zaken, haar snelle analyse en doorzettingsvermogen. – Henk

Er is 1 jij, origineel, uniek en bijzonder

Wat jou uniek maakt is dat je een mensen mens bent met al een aardige rugzak aan levenservaring. Je bent een doorbijter en je hebt zelf al aardig wat switches gemaakt in je leven. Je weet dus wat het is als je een verandering door maakt. Je hebt een brede kijk op wat er speelt en je loopt regelmatig verdwaalt rond. Als je goed de weg kwijt kunt raken zie je vele mooie dingen en je leert ook weer een weg te vinden. Dat is toch heel handig en jij kunt anderen helpen de weg kwijt te raken en een andere weg terug of vooruit te vinden. – Pieter OTV

Allereerst ben je een prachtmens! Je bent oprecht betrokken, hebt door vallen en opstaan onwijs veel levenswijsheid, kan goed luisteren en weet de juiste dingen op het juiste moment te zeggen.
Je bent  voor mij mijn beste vriendin en hebt altijd een luisterend oor en mis het nog altijd dat we zo ver uit elkaar wonen. – Baudien

Je bent een intelligente vrouw met een gemeend luisterend oor. Je hebt veel over voor anderen. Je hebt je gevoelens op een rijtje en je bent gevoelig. Je hebt een goed analytisch vermogen. – Erica

Ik heb Mineke leren kennen als een warme coach. Ze geeft je daarbij het vertrouwen dat je helemaal goed bent zoals je bent. Tegelijk brengt ze je intuïtief en soms speels naar de stukken waar je het te leren hebt: liefdevol, steunend als het nodig is, maar ook in duidelijke spiegelingen die voor jou belangrijk zijn.  Mineke kent de kracht van kwetsbaarheid en dat maakt haar zo’n sterke coach. Als collega-coach beveel ik Mineke met een warm hart aan. – Corinne

Contact

Voor vragen stuur je een bericht of bel me.

Not readable? Change text. captcha txt